Tilbage til top

Guldfuglen

7. juni, kl. 19.30 og 8. juni, kl. 17.00

Guldfuglen. Vi kender hende fra 200 kronersedlen, og vi kender hende af navn, men hvem var hun egentligt, skuespillerinden Johanne Luise Heiberg? Vi ved at hun var Det Kongelige Teaters ubestridte førstedame i mere end 40 år men hvem var hun som menneske? I anledning af 200 året for hendes fødsel, sættes der med denne forestilling fokus på mennesket bag masken.

Forestillingen går bag om skuespillerindens professionelle maske og forsøger at afdække en altoverskyggende længsel efter nærhed, en dyb sorg over en svunden tid, der aldrig mere kommer tilbage og en faglig indignation imod tidens teatertendenser, som hun grundlæggende var uenig i. Vi får et indblik i Johanne Luise Heibergs liv i den virkelige verden, hvor hun konstant måtte lægge bånd på sin lidenskabelige natur, og i livet i den ideale verden, på scenen, hvor hun for alvor følte sig i fri. Vi møder hende begge steder og får indblik i de enorme spændingsfelter, som hun bevægede sig i, i og udenfor teatret.

Forestillingen kredser bl.a. om de mænd der omgav hende; ægtemanden Johan Ludvig Heiberg, hendes fjende nummer ét, skuespiller Frederik Høedt, og hendes store, uforløste kærlighed medspilleren Michael Wiehe.

Forestillingen er en del af CPH STAGE - Københavns nye teaterfestival.

Tidspunkt: 7. juni, kl. 19.30 og 8. juni, kl. 17.00
Entré: Billetter á 130 kr. på www.teaterbilletter.dk, www.scenen.dk og www.billetten.dk

Forestillingens hjemmeside: www.johanneluiseheiberg.dk

Se også anmeldelse i Teater1 her.