Tilbage til top

Udflugtsmål

Teatermuseet i Hofteatret kan tilbyde flere omvisninger, både en generel og en mere specifik, afhængig af de til enhver tid værende særudstillinger. Med de mange historiske rum som en smuk ramme fortælles bl.a. om Hofteatrets historie, om konger, dronninger, prinser, prinsesser samt store skuespillere og sjove maskiner.
Alle må færdes overalt i Hofteatret og bl.a. stå på scenens skrå brædder.

Af mere specifikke omvisninger kan vi nævne:

1849, Frederik og Louise

Hofteatret er en del af historien om kong Frederik 7. og hans hustru til venstre hånd, grevinde Danner, født Louise Rasmussen. De levede i en periode med store politiske og samfundsmæssige forandringer, hvilket resulterede i afskaffelsen af enevælden og demokratiets indførelse.

 

Dødens Teater - et maskebal i 1772

Død, kærlighed og en enevældig konge, der er sindssyg: Det var en dramatisk historie, der udspillede sig i København omkring 1772. Efter at have haft en affære med dronningen og fået magten i landet blev Christian 7s livlæge Struensee anholdt og dømt til døden. Den sidste aften han og dronning Caroline Mathilde så hinanden var til et maskebal på Hofteatret. Teatrets direktør, Enevold Brandt, blev dømt og henrettet som medskyldig. Caroline Mathilde blev forvist til Celle.

 

Holberg - satirens begyndelse

Satire er overalt. Men hvordan begyndte den danske tradition for satire? Teatermuseet går et skridt tilbage og fortæller historien om de første danske satiriske stykker, om Holberg, og om genrens udvikling. 

 

Teatermuseet i Hofteatret tilbyder tillige en guidet kultur-rundtur ude på Slotsholmen. Turen ender inde i det enestående og atmosfærefyldte Teatermuseet i Hofteatret, hvor udstillingerne belyser nogle af de emner, der er fortalt om under rundturen.

Slotsholmen er en lille kunstig ø, der i århundreder har været en vigtig del af kunstens, krigens, politikkens og magtens centrum. Turen rundt på Slotsholmen varer små 45 minutter. Vi starter som oftest på havnefronten ved Diamanten, bevæger os omkring den vækgemte Istedløve og slentrer videre rundt i kulturens og magtens korridorer forbi Tøjhusmuseet, Det Jødiske Museum, Det Kongelige Bibliotek, Finansministeriet, Rigsarkivet og ind på Christiansborg Ridebane, der omkranses af Folketinget, De Kongelige Stalde, Thorvaldsens Museum, Højesteret, Statsministeriet og Slotskirken.

Rundturen slutter inde på Teatermuseet i Hofteatret, hvor den forunderlige historie om politik, teater og kulturhistorie går i et med det enestående Hofteater, hvor maskerade og magtspil engang var to sider af samme højdramatiske sag. Efter en lille introduktion til Hofteatrets historie, kan man blive og se udstillingerne eller tage en kop kaffe i den lille hyggelige café hvori der er trådløst netværk. Se mere her.