Tilbage til top

Tekst 31

Lydfilen er en interessant samtale mellem kulturjournalist Mette Starch og scenograf og billedkunstner Lars Juhl. Lyt og lær og få et spændende indblik i en særdeles vedkommende og synlig, men mærkeligt nok ofte skjult side af nyere dansk teaterhistorie, fortalt gennem Lars Juhls kunstneriske liv og værk gennem fem årtier – og ikke mindst hans klare og kloge meldinger om scenografiens status i dagens teaterkultur: 

Lars Juhl var den første i Danmark, der insisterede på at kalde sig scenograf og ikke teatermaler, som det ellers havde været kotume indtil da. Han måtte udenlands for at finde vej og få en professionsfaglig uddannelse.Audioen blev oprindeligt udsendt i anledning af Teatermuseet i Hofteatrets store udstilling med Juhls værker: FRAGMENTER – brudstykker af teatermodeller i 2016-17 – og kan stå som et fint billede på den Lars Juhl, der nu som 75-årig (17. maj 2018) nok har overladt scenen til yngre generationer, men som person og kunstnerisk begavelse er et af de mest sjældne, både klassisk dannede og moderne sindede mennesker i dansk teater.

Hvad Juhl siger her og hvad man kunne se i udstillingen, ja det er føjet sammen og foldet ud i den grafisk smukke bog, Fragmenter – scenografen Lars Juhl (2016), som ydermere indeholder en række artikler om og interview med Juhl. Fragmenter – scenografen Lars Juhl  kan fås til kun 50 kr ved køb i Teatermuseet i Hofteatret. » se mere om bogen her