Tilbage til top

Le Navire Night

Le Navire Night
10. juni 2016, kl. 19.00
Le Navire Night

Fanny Ardant lægger stemme til Le Navire Night (Fartøjet Night) af Marguerite Duras. Den legendariske skuespillerinde optræder for første gang i Danmark sammen med cellisten Sonia Wieder-Atherton ved et arrangement i Hofteatret.

Le Navire Night
Tekstens ramme er en kærlighedshistorie, der kun udleves via telefonsamtaler – gennem stemmen og uden at de elskende nogensinde mødes. Den er blandt de tekster i forfatterskabet, hvor Duras´ undersøgelse af begær og henvendelse får det meste radikale udtryk; for både begæret og henvendelsen gælder det for Duras, at de er umulige at fuldbyrde, men ligeså umulige at give afkald på.

Tidløs fransk sensualitet og elegance er det man forbinder med ikonet Fanny Ardant, som har iscenesat historien – ikke blot som en oplæsning, men som et regulært teaterstykke. Hele vejen i gennem forestilligen er hun i dialog med Sonia Wieder-Athertons cello, som kommer vidt omkring i de musikalske genrer – fra tango til det mere klassiske repertoire.

Marguerite Duras er en af de vigtigste franske forfattere fra anden halvdel af de 20 årh, som vinder stadig større udbredelse i Danmark, hvor mange af hendes værker er blevet oversat de sidste par år.

Le Navire Night er netop udkommet i dansk oversættetlse på forlaget Arena under titlen Fartøjet Night. Oversættelsen er udgivet med støtte fra Institut français.

Tidspunkt: 10. juni 2016, kl. 19.00
Billetter á 190 kr. kan købes » her