Tilbage til top

Interpretations

Afsluttet 16/9 2018

Medina, Nikolaj Hübbe, Ghita Nørby, Bent Fabricius Bjerre og Suzanne Brøgger – fem danske kunstnere og kulturpersonligheder fra tre generationer. Hvad har de til fælles? At de hver i deres væsen og virke arbejder med iscenesættelsens og selviscenesættelsens vanskelige, men også værdifulde kunst. De har hver deres personlige erfaringer med, at maskering og menneskelighed er uløseligt forbundne. NB: bemærk at udstillingen og museet desværre er lukket tirsdag 11/9 og torsdag 13/9 pga. arrangementer.

Nu har fem af Danmarks fineste portrætfotografer fanget hver af dem i flugten. De fem fotografer er Jan Grarup, Ole Christiansen, Miriam Dalsgaard, Jens Juul og Tune Andersen. Med deres vidt forskellige tilgange til fotografiet og portrættets kunst, viser de os ind til brændpunkterne mellem masken og mennesket hos Medina, Nikolaj Hübbe, Ghita Nørby, Bent Fabricius Bjerre og Suzanne Brøgger.

Det er blevet til 25 enestående værker, der udgør udstillingen Interpretations i Teatermuseet i Hofteatrets fineste udstillingsområde, den gamle foyer ved cafeen. Interpretations er afstemt med Hofteatrets historiske interiører og magiske rum, og stemmer desuden i med Teatermuseets omfattende og udstillede samling af portrætmalerier af scenekunstnere fra tre århundreder, her iblandt P.S. Krøyers snapshots af scenekunstnere fra 1880’erne, som pt. kan ses på balkonen. 

I sammenhæng med udstillingen udgives bogen med samme titel: Interpretations. » se blogindlæg om udstillingen her

Interpretations indgår som satellit-udstilling i Copenhagen Photo Festival 2018 » se online-programmet her

Copenhagen Photo Festival

Interpretations er støttet af Politiken Fonden og Grosserer L.F. Foghts Fond.