Tilbage til top

Fodboldhistorie - kultur med indersiden af hovedet

Ifølge et gammelt mundheld er der så meget, kvinder ikke forstår; men intet kunne være mere forkert. Rybners Bureau sørger for, at alle er på omgangshøjde næste gang, der er fodbold i fjernsynet. Bureauet afvikler en fodboldhistorisk hold-quiz med levende billeder og kulturelt udsyn, tilpasset Hofteatret og jeres arrangement og gruppe. Quizzen kan bruges både til teambuilding og som ren underholdning. Vil man hellere have det som et lille underholdende foredrag, klares det også. Og det er foredrag, som både henvender sig fodboldentusiasten, den interesserede betragter og folk, der ikke kender off-side- reglen.

Fodbold betragtes som kultur og placeres i en større politisk og social sammenhæng. Resultatet er underholdende oplysning om spillet og fodboldens kulturhistorie. Fotografier og gamle filmklip viser, hvordan moderne fodbold blev født og indtog verden. Vi møder spillere som Alfredo di Stefano, Pelé, Harald Nielsen, Johan Cruyff og Lionel Messi. Undervejs får vi svar på livets store spørgsmål: Hvad er forbindelsen mellem 1920’ernes kaffehuse i Wien og brasiliansk sambafodbold? Var angriberen George Best det femte medlem af The Beatles? Hvorfor spillede den sovjetiske sikkerhedstjenestes hold i blå trøjer?

Se mere om Rybners Bureau her  (https://www.facebook.com/pages/Rybners-Bureau/138878056289702?fref=ts) og her (http://www.international-fodbold-svend-rybner.blogspot.dk/)

Svend Rybner er forfatter, oversætter og historiker. Desuden er han – lige som José Mourinho og Josep Guardiola – uddannet fodboldtræner og har gennem mange år holdt foredrag og lavet events bl.a. for DBU og Kanal 6. Senest har Rybner skrevet de anmelderroste bidrag ”Fodbold. Marengs og Madrasser” og ”Borgerkrigen. Skudhuller i Den Historiske Erindring” til den kulturelle rejsebog Madrid (2013).