Tilbage til top

Carsten Ravn

Afsluttet 31. december 2020

FLERE BILLEDER

Carsten Ravn – scenekunstner og billedkunstner er som titlen siger en udstilling om Carsten Ravn (1859-1914), der hører til blandt vore mere ukendte scenekunstnere og billedkunstnere. Han optrådte på de københavnske scener i 1880’erne og 1890’erne. I samme periode arbejdede han i stigende omfang som plakattegner og kostumetegner, indtil han pludseligt forlod Danmark i begyndelsen af 1899.

I Teatermuseet i Hofteatrets samling findes en unik samling af Carsten Ravns smukke kostumetegninger, udført til forskellige forestillinger på de københavnske teatre i slutningen af 1800-tallet. De velbevarede kostumetegninger er blevet doneret til museet på forskellige tidspunkter.  Museet har den ubetinget største samling af Carsten Ravns værker; kostumetegninger og teaterplakater. Plakaterne stammer blandt andet fra Casino Teatret, National og Nørrebros Teater. Det er disse samlinger, som er udstillingens omdrejningspunkt.

Samtidig med udstillingen udgives bogen med samme titel: Carsten Ravn – Scenekunstner og billedkunstner. I bogen beskrives Carsten Ravn og hans virke inden for dansk teater. Bogen er righoldigt illustreret med både plakater, kostumetegninger og fotografier. » Se mere om bogen og køb den her

Pressekontakt og pressebilleder: Museumsinspektør Mikael Kristian Hansen på tlf. 51826203 eller reg [at] teatermuseet.dk.

Udstilling og bog var ikke blevet til uden støtte fra følgende fonde: Toyota Fonden
William Demant Fonden
Ernst og Vibeke Husmans Fond
Billedhuggeren, professor Gottfred Eickhoff og hustrus, maleren Gerda Eickhoffs Fond
Ernst B. Sund Fonden
Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse
Inger og Jørgen Nygaard Larsens Fond