Tilbage til top

361° – virtual reality

Kunstneren Peter Holmgård har skabt en VR-installation specifikt til Hofteatret. Værket består af to 360° videoer som er bygget over to stykker musik af Bach fremført af det højt estimerede københavnske ensemble Enghave Barok – og oplevet gennem virtual reality-briller som fremført på Hofteatrets 250 år gamle scene.

Værket lanceres i anledning af Johann Sebastian Bachs 333 års fødselsdag onsdag 21. marts Det er første gang nogensinde, at Hofteatret fyldes med virtual reality – og det er på høje tid, for musik, teater mv. spillet fra scenen i de historiske interiører, akustikken, atmosfæren, er som skabt til at blive gengivet som virtual reality. Det er som at være der selv, mens Enghave Barok sidder og spiller på scenen. 

361°  skal opleves på din egen mobiltelefon, som kobles sammen en VR-brille, du låner af Hofteatret. Man kan evt. også medbringe sine egne VR-briller.

Sådan forbereder du dig til 361° på Hofteatret: De fleste nyere smartphones kan bruges. Men det kan være nødvendigt at installere en App eller to før det fungerer. Det er den besøgende egen opgave og  eget ansvar at forberede den pågældende telefon. Så husk: Sørg for gøre din telefon klar til VR på Youtube og at telefonen kan scanne QR-koder. Det er det værd: 361° er en overraskende og overrumplende oplevelse!

361° er et led i Teatermuseet i Hofteatrets nye værtsaktiviteter, som er påbegyndt i foråret 2018. I februar lagde vi ud med en række af museumstalks SMÅT ER GODT! og RUM – nye toner og rolige tanker i Hofteatrets historiske interiører med dj Minna Grooss. Og siden vil andre værtsaktiviteter følge.

Om Peter Holmgård
Om det er et galleri i Quebec, Korea eller Finland, i et teater eller til en festival på et bjerg i Fukushima, bygger Holmgård altid værkerne ud fra de specifikke muligheder og udfordringer som rummet giver. Samme tilgang har kunstneren nu, hvor den nye VR-teknologi åbner det virtuelle rum. Og som altid er tilgangen enkel og super konkret. Med doblinger, spejlinger og forskydninger, prikker Holmgård forsigtigt til den skrøbelige ramme som udgør vores virkeligheds matrix, for at se hvor lidt der skal til for at virkeligheden begynder at ”give sig”. Dermed lyser Holmgård bl.a. på forholdet mellem scene og publikum, mellem kunsten og virkeligheden. » se mere her

Medvirkende i 361°
Marianne Evers, Performer.
Peter G, lys
Hugo Holmgård, still-foto
Peter Holmgård, idé og instruktion

Enghave Barok
Louise Hjorth Hansen, 1. blokfløjte
Pernille Petersen, 2. blokfløjte
Anja Engelberg, viola da gamba
Jesenka Balic Žunic, violoncello da spalla
Jakob Bloch Jespersen, bas
Kjeld Steffensen, cello
Lars Baunkilde, violone
Christian Dehn Bang, orgelpositiv, musikalsk ledelse, videoredigering
» se mere her

Tak til Nils Engelbrecht/ Kanonproduktion, Mogens Kjempf, Andreas Haaning Christiansen, Khora VR, Lovorika Banovic og MANND VR.