Tilbage til top

Stedets ånd

Det tomme Hofteater

I nogle få dage i begyndelsen af marts 2021 fik Hofteatret lov til at hvile sig for alvor for første gang siden åbningen i 1767. I løbet af et par måneder var Hofteatret helt og aldeles blevet tømt for alt indhold, genstande og inventarer for første i 100 år, siden Teatermuseet flyttede ind i 1922. Ja, måske har Hofteatret aldrig været så tomt i sit mere end 250-årige liv. Men som en sagde tidligere på dagen: "Men stedets ånd er stadig mærkbar". 

Vi bad fotograf Tine Bek dokumentere det tomme Hofteater i stort og småt. Se her et mindre udvalg af Tine Beks smukke billeder, der både viser, at stedets ånd stadig er mærkbar (og sådan er det ellers sjældent i tomme huse), at patinaen fylder vægge og interiører – og at forfaldet visse steder længe har være ved at tage overhånd.
» læs uddrag fra bogen Hofteatret i tiden 1767-2017 (PDF)

I perioden marts 2021 - december 2022 vil Hofteatret blive nænsomt restaureret og sat i stand. Vi vil gøre alt for at få stedets ånd og historie med ind i fremtiden. Konservatorerne vil nænsomt restaurere, hvad restaureres skal, så patina stadig vinder over forfaldet og de mange historier, der alt for længe har været gemt i interiørerne kan liste frem. På samme måde er det vores plan at bruge tiden indtil Hofteatrets genåbning i december 2022 på at indsamle de historier, der er gemt i alle de erindringer, jer der gennem årtierne har haft jeres gang i teatrets verden og i eller omkring Hofteatret rummer og forhåbentlig har lyst til at give videre. 

» Se mere om projektet her

Copyright: Tine Bek (www.tinebek.com) – vedr. forespørgsel om brug af billeder: kontakt Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, på teilmann [at] teatermuseet.dk